Picnic på Kastellet

Pilsneren har vi tilgået med en vis ærefrygt. Vi syntes der findes alt for mange kedelige pilsnere derude, og dem ville vi bestemt ikke være en del af. Samtidig var der et brændende ønske om at lave en folkelig pilsner, der også har lidt kant… og hvad er mere folkeligt i Danmark end rug? Det giver desuden lidt kant til en ellers simpel maltprofil.

Forbilledet er tysk, omend vi er gået lidt simplere til værks. Magnum og Hersbrucker, de gode tyske humler på toppen af et bjerg af pilsner malt - og den før omtalte rug. Det hele er afrundet af en super sprød gær fra Whitelabs, der gjorde hele jobbet på halvdelen af tiden. Øllen fik dog alligevel et par ekstra uger på tanken.

Navnet skulle selvfølgelig afspejle øllen, og til trods for at Magtens Korridorer ikke er tyske, så er de i hvert fald folkelige. Der synges på dansk, og alle har på et eller andet tidspunkt skrålet med henover Johan Olsens hæse røst. Når nu de har skrevet en sang om det fine fæstningsværk i hovestaden - og så er den folkelige cirkel afrundet.

Picnic på kastellet label.jpg

DIY

83% Pilsner Malt

17% Rye Malt

0,83 g/L Magnum @60 min – 24 IBU

0,66 g/L Hersbrucker @15 min – 2 IBU

1 g/L Hersbrucker @0 min – 0 IBU

WLP830

 
Forrige
Forrige

California Rain / Øllets dag 2022

Næste
Næste

Ordet går til… Bryggeriet Umage