Ordet går til… Bryggeriet Umage

Da vi bryggede vores Barley Wine, havde Bryggeriet Umage allerede en Imperial Stout i tanken ved siden af. Det endte med at vi tog 100 liter af hver og smed i en flaske, der blev til Umage’s første øl. Vi giver ordet videre til manden bag det mystiske bryggeri.

Bryggeriet Umage.jpg

Endelig, endelig, endelig kom dagen hvor jeg sender min første øl på gaden. Efter i månedsvis at have siddet delvist handlingslammet og kigget på et ølmarked der, ligesom resten af verden, var gået på vågeblus, så kom dagen hvor Bryggeriet Umage får sin debut. 

Måske er debut for stort et ord at bruge i denne sammenhæng, for sandheden er, at det kun er 50% af indholdet af denne øl der er fra Bryggeriet Umage. Den resterende halvdel er brygget af Kasper Brew Co.  

Debut med støttehjul ville nogen måske sige. Og det er forståeligt nok og helt ok med mig. For i min verden er dette en full-blown debut, præmiere og dåb. Og jeg glæder mig vildt meget til endelig at have fået mulighed for at sende noget øl på markedet.  

Øllen er et blend af en barley wine fra Kasper Brew Co. og en imperial stout fra Bryggeriet Umage. 

Kasper Wendelboe kom op med ideen til denne øl, så han høster al æren for den. Men langt vigtigere er det, at denne øl på en sær måde er blevet symbolet på en overgang for mig. En overgang fra en tilstand af lammelse over at corona pandemien har lukket alt ned. Også min yndlings ølbar. Og med den adgangen til mødet med ølnørder og bryggere og bartenderer og bar flies og alle de andre sjove og skæve folk man løber ind når man går på bar. 

Men med denne øl og den overgang den repræsentere for mig, så ser jeg nu at livet går videre. Og at vi er nødt til at få livet til at gå videre. Vi er nødt til selv at sætte noget i gang. 

Og jeg ser nu, at selv om vi holder afstand og spritter af og går rundt og sveder under vores mundbind, så er verden altså ikke gået mere i stå, end at vi kan lave et collab og sende en skør øl på gaden og lade et nyt bryggeri se dagens lys.  

Jeg føler mig sikker på, at det bliver umagen værd. 

Forrige
Forrige

Picnic på Kastellet